Welkom     Biografie     Particulieren     Professionals     Boeken e.d.     Media     Contact     een site van Pino-NOIR 

Biografie

Magda Hengst

 

Ik geloof in de zon,
               ook als ik deze niet zie
Ik geloof in de liefde,
               ook  als ik deze niet voel
Ik geloof in het goddelijke,
               ook als ik deze niet ervaar
                                      (anoniem)

 

Magda Hengst heeft na  HBO-Verpleegkunde een aantal jaren in de thuiszorg gewerkt waar ze met name de terminale zorg als aandachtspunt had. Ook de jeugdgezondheidszorg zat een aantal jaren in haar takenpakket.
Ze heeft daarna les gegeven aan de HBO-V, de MGZ en de lerarenopleiding Verpleegkunde. Ze gaf op de opleidingen oa supervisie, intervisie en stagebegeleiding en had daarnaast co√∂rdinerende taken.

Momenteel is ze verbonden aan de NHL/Stenden; de Noordelijke Hogeschool in Leeuwarden, afdeling Social Work

De belangstelling voor samengestelde gezinnen is gestart in 2001. In dat jaar werd ze stiefmoeder van 3 dochters. Ze waren toen 8, 10 en 12 jaar. Haar eigen dochters waren destijds 7 en 8 jaar.

Omdat ze het samenvoegen van twee gezinnen een intrigerend proces vindt, waar de dynamiek in de relaties zo nadrukkelijk aanwezig is, is ze zich  professioneel steeds meer gaan verdiepen in "het samengestelde gezin". Wat maakt een dergelijk gezin  anders? Wat zijn de valkuilen en wat is handig te weten als je start met een samengesteld gezin.


In 2019 verscheen haar boek 'De mijne zijn de liefste', dat ze samen met Karin den Hollander schreef.

 


 
 Actueel