Welkom     Biografie     Particulieren     Professionals     Boeken e.d.     Media     Contact     een site van Pino-NOIR 

Particulieren

Begeleiding van Samengestelde Gezinnen

 

Begeleiding voor het samenwonen

 

Je wordt verliefd op iemand die al kinderen heeft, of je hebt zelf al kinderen en ontmoet een nieuwe liefde. Je wilt graag samenwonen. 

Jullie vinden het belangrijk je goed voor te bereiden, maar waar moet je op letten.

Koop je een nieuw huis? Hoe voeg je de spullen samen? En waar let je op bij de kinderen?

Wat zijn de valkuilen bij het vormen van een stiefgezin?

Tijdens de gesprekken word je je bewust van wat er speelt en kun je samen naar oplossingen zoeken.

 

 

Begeleiding  tijdens het samenwonen 

Het kan zijn dat jullie inmiddels samenwonen maar dat je op problemen stuit waar je samen niet uit komt. Bovendien ontdekken jullie misschien wel dat alle tijd naar de opvoeding van de kinderen gaat en dat jullie elkaar uit het oog verliezen.

Daarnaast valt het je misschien toch wat tegen continu de ander zijn kinderen om je heen te hebben. Je voelt je veelal gast in eigen huis. Je moet ook eerlijk toegeven dat je veel minder van de ander zijn/haar kinderen houdt dan die van jezelf. Je kunt veel minder van ze hebben. Soms ben je de boze stiefmoeder/vader die je eigenlijk niet wilt zijn.

Hoe moet je dit nu tegen je partner zeggen. Een goede communicatie tussen de partners is essentieel, maar waar vind je de tijd en de rust voor elkaar.
Kortom heel veel vragen. 
In een aantal gesprekken kan ik je/jullie helpen een aantal zaken helder te krijgen. 

De frequentie van de gesprekken wordt in onderling overleg bepaald en kan variëren van één keer per week tot eens per vier weken

Individuele gesprekken duren één uur. Gesprekken kunnen op  kantoor plaatsvinden, maar we kunnen ook gaan wandelen. Geef i.v.m. de planning van te voren aan wat je graag wilt.

Echtpaargesprekken duren anderhalf uur.

Kosten:   €100 per uur 
               

Zie pagina contact voor gegevens

 Actueel